een weg afleggen


een weg afleggen 1.0

een ontwikkeling of een proces doorlopen, waarvan men zich de opeenvolgende stappen voorstelt als een route die men volgt

Algemene voorbeelden


De titel is symbolisch voor de weg die het op authentieke instrumenten spelende Orkest van de Achttiende Eeuw sinds 1981 heeft afgelegd: 31 tournees met optredens in 181 steden (van Adelaide tot Zwolle) in 4 werelddelen.

NRC,

Het Kerstprogramma van 1945 nam afstand van de vooroorlogse katholieke partij als konglomeraat van standen. Het beklemtoonde het belang van de individuele lidmaatschap binnen de CVP. De jongste jaren werd een hele weg afgelegd in die richting. Ik blijf voorstander van een tweesporenbeleid.

De Standaard,

We geloven dat een andere toekomst mogelijk en aantrekkelijk is. Maar er blijft nog een hele weg af te leggen. Op sommige domeinen verbetert de situatie van het milieu of is op zijn minst een halt toegeroepen aan de achteruitgang, maar op vele andere terreinen blijft de toestand zorgwekkend.

http://www.agalev.be/programma2003/index.html

Hij voorspelde dat nog wel een lange weg moet worden afgelegd voor de vergunningen binnen zijn.

Meppeler Courant,

Wij Vlamingen hebben ongetwijfeld een lange weg afgelegd om onze taal en onze cultuur veilig te stellen [...]. De huidige generatie jonge Vlamingen weet niet dat voor de eerste maal op 27 november 1888 in de Kamer van Volksvertegenwoordigers door het Antwerpse Kamerlid Edward Coreman, onder luid protest van alle Franstalige volksvertegenwoordigers, een rede in het Nederlands werd gehouden.

De Standaard,

De ontvoogdingsprocessen vragen tijd en permanente opbouwende zelfkritiek. In het Westen hebben er een lange weg voor afgelegd die liep over industriële omwentelingen, de Amerikaanse en de Franse revolutie en de vorming van natiestaten in het Europa van de eerste helft van de 19de eeuw.

De Standaard,